Eix de la sostenibilitat

EIX DEL COMPROMÍS AMB EL REPTE DEL CANVI CLIMÀTIC I LA SOSTENIBILITAT


Mou-te per:

 

Un Sant Just Desvern compromès amb el repte del canvi climàtic i la sostenibilitat, pioner en la producció local d’energies renovables i en contra dels monopolis energètics

El nostre ajuntament ha d’estar clarament compromès amb el repte de mantenir la sostenibilitat del món i suavitzar i superar els efectes del canvi climàtic cercant la implicació del conjunt de la població i promovent els canvis estructurals i socials necessaris per fer-ho possible.

Aquest objectiu necessari i difícilment assolible es tradueix en el nostre programa per aquests quatre anys que vénen en unes quantes propostes concretes:

 

Proposta 1:

 

 1. Situar les polítiques energètiques en l’eix del govern.
  1. Treballarem perquè cap família es quedi sense electricitat i/o gas pel fet de no poder-lo pagar. L’ajuntament promourà acords amb les comercialitzadores per resoldre els casos d’impagament dels rebuts de subministrament sense que se’ls arribi a tallar. No es contractarà cap subministrament a cap companyia que no subscrigui aquest acord.
  2. Des de l’ajuntament prosseguirem els esforços perquè els serveis municipals siguin un exemple a seguir en eficiència i estalvi energètic. S’oferirà suport i col·laboració al veïnat per què apliqui aquests criteris als seus habitatges i edificis. Tota l’energia que es consumeixi en els serveis municipals serà de procedència renovable.
  3. Promourem la creació al municipi d’instal·lacions generadores d’energia de procedència renovable. D’una banda se seguirà amb la promoció d’instal·lacions públiques i al mateix temps es facilitarà la creació d’instal·lacions privades en els habitatges i en les empreses. L’objectiu estratègic a mitjà termini ha de ser promoure l’autosuficiència energètica del municipi. Aquest és un objectiu ara mateix aparentment utòpic, però plenament necessari i possible.

 

Proposta 2:

 

 1. Fer de Sant Just un poble cada cop més responsable i implicat en la gestió dels residus que genera.
  1. Impulsarem des de l’ajuntament una gran campanya de debat i sensibilització sobre la necessitat de reduir el volum de residus generats i de separar-los en les diferents fraccions. Aquest debat es realitzarà entorn la convocatòria d’un referèndum vinculant sobre quin és el millor sistema de recollida de residus per a Sant Just.
  2. Crearem una nova deixalleria molt més propera al nucli urbà que l’actual. Disposarà d’un espai destinat a la reutilització, reciclatge i reparació

 

Proposta 3

 

 1. Racionalitzar el consum i la gestió de l’aigua a Sant Just
  1. Treballarem per garantir l’eficiència en el consum d’aigua en tots els serveis municipals i promoure la utilització d’aigües subterrànies i pluvials
  2. Analitzarem la possibilitat que l’ajuntament recuperi el control del servei de distribució d’aigua en el municipi

 

Proposta 4

 

 1. Protegir l’espai natural de Sant Just
  1. Inclourem una zona intermèdia entre el Parc de Collserola i el nucli urbà on es permeti l’activitat agrícola i ramadera
  2. Promourem que el nou Pla Especial de Collserola indiqui que les zones qualificades actualment per  a equipaments tant dins del Parc com en el seu entorn (Can Gelabert, Can Roldan, Can Biosca, Can Cortès) passin a ser forestals o agrícoles.
  3. Ordenarem els usos socials i recreatius i establirem un sistema de control conjunt per a tot el Parc Natural: cacera, ciclisme, ús nocturn, impacte lumínic, etc.
  4. Ens oposarem a la línia de molt alta tensió que l’Estat espanyol ha projectat travessant Collserola des de Sant Just fins a Santa Coloma de Gramenet.

Un pensament sobre “Eix de la sostenibilitat

 1. Retroenllaç: L’eix de la sostenibilitat al complet |

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s